A kertépítés mindig pontosan követi
az elkészült, jóváhagyott tervet.

Maga az építés több külön egységből áll,
de mégis egymással szoros kapcsolatban
álló részekre bontható.

Kertépítés szakma, művészet, szenvedély.
Kertépítés Miskolc Kertépítés Miskolc Kertépítés Miskolc Kertépítés Miskolc

Növénytelepítés

A növénykiültetési terv alapján a növényágyások kialakítása az aktuális talaj és fényviszonyokhoz igazodva történik, szem előtt tartva a növények igényét.

Növénytelepítéskor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a növények évről-évre növekednek, ezért a darabszám, illetve egyedszám megállapításakor ezt figyelembe kell venni. Növényágyások takarására - igény szerint- különböző fakéreg fajtákat, és dekorációs kavicsféléket használunk.

Sziklakertek

A kert egyik legintenzívebb része a sziklakert. A változatos évelőnövények garantálják, hogy kertünkben sétálva mindig megpillantsunk egy „virágzó gyöngyszemet”, ami örömmel tölt el egész évben. Kialakításánál mindig figyelünk arra, hogy a tájba illeszkedő köveket alkalmazzunk, és elhelyezésük természetes hatást keltsen. A növények kiválasztásával biztosítjuk, hogy egész évben pompázatos virágzással tegyék szebbé mindennapjaikat. A jól kialakított sziklakert egy éven belül a kert díszévé válhat, de fontos a rendszeres gondozás.

Gyepesítés

Mai felgyorsult és változó világunkban egyre inkább előtérbe kerül a gyorsan és megbízhatóan alkalmazható gyepszőnyeg. Évről-évre egyre többen döntenek úgy, hogy a rövid idő alatt összefüggő szép zöldfelületet nyújtó kész gyepet választják. Ennek igazi előnyét a magvetéssel szemben az adja, hogy időjárási körülményektől függetlenül bármikor lerakható, gyommentes és egyből élvezhetjük zöld kertünket.Vízi felületek

Ha igazi, megnyugtató pihenésre, stresszoldásra vágyunk nincs jobb egy kis csörgedező víz látványánál. A vízi létesítmény szép éke lehet kertünknek, de intenzív gondozást igényel. A szépen kialakított tó, csobogó, vízi játék csak a megfelelő tótechnikai eszközök alkalmazása mellett tudja biztosítani a szép, tiszta vízfelületet, életteret halainknak.

Kerti utak, szegélyek

Ahhoz, hogy kertünket napról-napra élvezni tudjuk, biztosítani kell a kényelmes körbejárást, sétálási lehetőséget.

Manapság a természetes hatású terméskő utak, tipegők a divatosak, de a szórt felületek is igen népszerűek. Itt is figyelünk arra, hogy az épülethez és a tájhoz illeszkedő köveket használjunk.

Szórt felületeknél sétány granulátumot, gyöngykavicsot, stabil kerti tipegőkhöz pedig több oldalon vágott, 6-8 cm vastag termésköveket alkalmazunk.

Gyepek szegélyezése már-már kötelezőnek számít. Könnyebb, egyszerűbb a fűnyírás, ugyanakkor dekoratív látványt nyújt egy szép gyepvonal. Erre alkalmazhatóak akácfa ágyásszegélyek, bontott tégla, de alkalmazható műanyag szegély is. Ha igazán hosszú távú megoldást keresünk ami dísze kertünknek, akkor különböző színű, méretű térkő elemeket rakunk le beton ágyban rögzítve.

Székhely/Telephely: H-3534 Miskolc, Tokaji Ferenc utca 23.
Telefon: +36 30/995-2727 | E-mail: info@kertepites-kerttervezes.hu


Adatkezelési szabályzat...